Fly Away
Home About Stuffs Twitter Facebook Follow Dash

owner


" I just wanna fly away with my friend from all the bitch for a while "

Soulmate

tagboard


Ask Me




Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

Tembila . Rindunyaa
Jumaat, 12 September 2014 • 2:31 PG • 0 comments



Tembila ? First Aku ingat Tempat ni tk menarik lansung . bila dgar crite dri bdk form 1 lagilah aku xberminat dgn tempat tuu. sadis gilee aku dgr. yelah diorang crite semua aktiviti ketenteraan . aku ni bukan berminat sangat dengan bnde mcm tu. :3 
Sebelum pergi tu semua mcm xberminat je nak pergi. nak nak bdak rugbi. frust je semua sbb xleh pergi rugbi. First day pergi tu mmg xbest gilee ! sbb bru je sampai dah suruh berlari sana, berlari sini . letih tau letih ! Then, dia suruh solat. pergi surau. Ya Allah, Surauu diaaaaaa. Kecikkkk giler kott. tempat ambil wudhuk terbuka sangat. . Then, dia suruh minum petang xsilap. Airnyaa terlampau maniss (sebaliknya) . Akak Demaaanyaa terlampau-lampau cantikkkk ~~ :3 
tiba masa untuk pasang khemahh . Yaa , semestinya aku pilih tempat yg paling hampir dengan toilet :D haha. sbb nanti nak mandi senang . xpayah berebut sngt. lepas dah siap pasang khemah dgan buat ape yg patut, tuptup , koperal panggil suh. berbaris panjang , then dia suruh bersihkan kawasan khemah dengan meniarap. semuaa bdak-bdak duk bleber mengutuk koperal. haha. yaa bdak sahut mmg jahat. yelah kan. spe xgeram suruh buat mcm tu. habes kotor bju GT kebanggaan sahut tu . Wtffff .. Mmg kotor lah bju tuu. aku ni bknye rajin sngt nk basuh bju . nge~~
Semuaa pakat menyesal sbb xpilih Pulau Kapas ! mmg shit lah kan spe yg bgitahu nk pergi tembila tuu >_< 
masa mandi plak , kena berkemban. semuaa seksii. haha. nasib bawa gayung. toilet ada tpi paip tak adaa. mmg menyusahkan lah. setiap kli nk membuang mesti kena ada yg tolong .. 
okee. nak cerita pasal nightwalk plak. `Nightwalk dia lepaskan secara 5 org. 3 perempuan 2 laki. tpi aku beruntung sbb 6 org. 3 laki 3 perempuan. xberuntung sgt. semua penakut. perempuan jugaklah yg steady. haha. Nightwalk aku tahun ni dgn hajar, ain, qayyum, azri , syakir. nightwalk die tak mcm tahun lepas. thun lepas mencbar gile kot. thun ni nmpak sgt xreal. kubur buat2. hantu pon buat2. dahlah pendek jer jarak diee. hmm . xbest sgt thun ni punya nightwalk :( tpi malam tu rselah keseronokannyaa. mlam tu tibe2 je rse best jgk lah duduk dkat situ. 
esokkan tu plak ade PT . aku pon xthu tu ape sebenarnya. koperal tu ckp PT ni latihan jasmani. aktiviti lasak gileee lah. guling-guling. berlari. semuaa ade lah. tpii best ! kotor gilee bju . dri bju suci murni. jdi kotor mcam tu jee :3 
yg pling best time koperal suh menjerit lepaskan segalanyaa. Pqah jerit nk balikkk ! Haha. 
Hakikatnya Tembila tu Best Gileee ~ Kawad setiap mase. kawad bersenjata. dpt pegang senjata real. berat jgklah. Dpt Masak . Platun 2 buat western food. haha. dinamakan western sbbnya Halfcook . mnee xnye api betul2 hidup 5 minit terakhir. mne sempat nak masak daging ayam dgn ikan tu . masa tamat minta tambah mse. tambah masa tambah masa. tu je yg boleh. haha nsib sempat. cuma ayam jer kurg masak. tahniah lah platun 1 .
mlm tu ade misi mencari harta karun / anak harun :3 gelap sangat tk thu nk cri mcm mnee. lampu cuma dibekalkan 1 je untuk 1 platun. platun 1 buat hal ambek platun 2 punya kertas. 
Bnyk jugaklah sweet moment dekat tembilaa. rinduu sangat tembilaa ~~. Rinduuuu teramat !
Last day, mkn tengahari dkat pdng kawad yg panas ~~ makan beramai-ramai. For the last timee. sedih jugaklah sebelum balik tuu :'(
Nak pergi lgi boleh ? 
xpelah tu jer kot. bnyk lgi. tpi aku ni pemalas :D so, sampai setakat ni je tangan aku rajin menaip. Bye Tembilaa. bdak-bdak Phoenix rindu semua pasal Tembilaa. Rasa mcm nak nanges lah plk.. tak-tak Farah kuat. :D

Nak Tunjukk Mukaa bdak-2 Phoenix sikit ^_^





















                                                                                                   Deep In my Heart,
                                                                               Bdak Phoenix yg Rindukan Tembila


0 Ulasan:


|